Vatikan zabranio tetovaže i pirsing radnicima u Bazilici Svetog Petra

Vatikan je zabranio radnicima u Bazilici Svetog Petra da imaju vidljive tetovaže ili pirsing.
Vatikan zabranio tetovaže i pirsing radnicima u Bazilici Svetog Petra
Foto: Pixabay
Nova uredba objavljena tokom vikenda odnosi se na oko 170 službenika po ugovoru Odeljenja za konzervaciju i održavanje Bazilike Svetog Petra.
 
Portparol Bazilike Svetog Petra Enco Fortunato izjavio je za Rojters da uredba kodifikuje norme koje su "bile na snazi u prošlosti u drugačijem obliku".
On je, međutim, demantovao pisanje italijanske štampe da će zaposlenima koji su u nevenčanim vezama takođe biti zabranjeno da rade u Bazilici Svetog Petra, ​​odbacujući te izveštaje kao "tračeve".
 
U uredbi je navedeno da osoblje mora da ima "primerno versko i moralno ponašanje, uključujući privatni i porodični život, u skladu sa doktrinom Crkve".
Prema Katoličkoj crkvi, seksualni odnosi između nevenčanih parova su greh.
 
Papa Franja je više puta naljutio pojedine konzervativce izjavama da bi Katolička crkva trebalo da se više fokusira na milosrđe i oprost, a ne na striktno sprovođenje svojih pravila, navodi Rojters.
  • ?

    02.07.2024 17:20
    Ko će vam onda raditi?
  • Cocco

    02.07.2024 10:46
    Znači, ništa pokretni Polotikin zabavnik?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.