Skupština Republike Srpske usvojila Deklaraciju predstavljenu na Svesrpskom saboru u Beogradu

Narodna skupština Republike Srpske (RS) usvojila je Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.
Skupština Republike Srpske usvojila Deklaraciju predstavljenu na Svesrpskom saboru u Beogradu
Foto: 021.rs
Ta Deklaracija je predstavljena na "Svesrpskom saboru" početkom juna u Beogradu.
 
Deklaracija je usvojena sa 62 glasa za i sa tri protiv, a uz taj dokument usvojeni su i zaključci koje su usaglasili klubovi poslanika, javlja RTRS.
Predsednik RS Milorad Dodik ocenio je da je ta deklaracija jedan od istorijski najvažnijih i najmoćnijih dokumenata srpskog naroda u celini.
 
"Deklaracija govori o jedinstvu srpskog naroda i njome se odgovara na sva pitanja i zebnje iz prošlosti i daje nam snagu da idemo dalje", rekao je Dodik.
 
Dodao je da se može očekivati da će vlade RS i Srbije i ostale zemlje, gde Srbi mogu da dobiju podršku, sačiniti operativne planove za sprovođenje tog dokumenta koji ističe neophodnost srpskog nacionalnog okupljanja i predviđa da "Svesrpski sabor" bude održavan redovno svake dve godine kako bi razmotrio najvažnija nacionalna pitanja uz učešće predstavnika Srbije i RS i drugih predstavnika srpskog naroda iz regiona i sveta.
Predsednik Skupštine RS Nenad Stevandić rekao je da Deklaracija nije usmerena ni protiv koga i da se temelji na pravima koja imaju svi narodi na svetu i pokazuje opredeljenje RS i Srbije za očuvanje mira.
 
Stevandić je kazao da Deklaracija predstavlja temelje za bivstvovanje srpskog naroda.
 
Premijer RS Radovan Višković rekao je da su Srbi iz RS i Srbije jedan narod i da je usvajanje Deklaracije istorijski čin za RS i Srbiju.
 
Srpska članica Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović istakla je da je Deklaracija jasno izbalansirana i urađena na način da RS i Srbiju budu spremni za budućnost. Navela je i da je da je u Deklaraciji iskazana podrška očuvanju Dejtonskog sporazuma.
 
Sednica Skupštine RS biće nastavljena danas.
  • Djoko

    03.07.2024 10:23
    Vide...
    Vide....
    bice besplatne janjetine
  • Kuća

    03.07.2024 09:43
    Hvala vam što nas raseljavate!
  • err

    03.07.2024 09:40
    @Mićo

    "Ako smo jedan narod, što nam uništavate državu?
    Jednu državu ste uništili(ili skoro uništili), pa bi sad da uništite još jednu".

    A da se prisetiš malo Miloševića, pa da se prisetiš malo prekodrinskih Srba 90ih koji su na tragičan način završili nakon što su kritikovali vlasti u Srbiji posle uvedenih sankcija 1994 koji je "bratski" narod uveo svojoj braći 90ih.

    Ne znam kojom logikom si došao do zaključka da narod od jedva milion bez države i suvereniteta može da "uništi" državu sa suverenitetom i državnošžu od 7 miliona? Srbija garantuje Dejtonskim sporazumom opstanak Rs, a ne obratno. Obrazujte se pre nego krenete da kuckate.

    Jel ima tu neka logika ili i vi ovde pišete komentare da olakšate mržnju i nezadovoljstvo,frustracije ....?
    Ako pišete zato što ste plaćeni da pišete takve besmislice, pa i da vas razumem. Ipak je u Srbiji ogroman procenat nepismenih i neobrazovanih,koji će poverovati u vaše besmislice,što i dokazuje broj lajkova na komentar.

    Narod u Srbiji je pokvaren istovremeno nepismen, a ne želi da se menja i misli da ne treba da se menja,to je glavni problem. Za sve mu je drugi kriv, nekad su to bili Hrvati i Bošnjaci (muslimani) a danas su to prekodrinski Srbi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.