Rusija suspenduje učešće u Parlamentarnoj skupštini OEBS

Gornji dom parlamenta Rusije je na plenarnoj sednici jednoglasno usvojio odluku o suspenziji učešća ruske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).
Rusija suspenduje učešće u Parlamentarnoj skupštini OEBS
Foto: Pixabay
Suspendovali su i plaćanje doprinosa tom telu.
"Ruski senatori i poslanici Državne dume smatraju razumnim i opravdanim suspendovanje učešća delegacije Ruske federalne skupštine u PS OEBS-a i uplate doprinosa u budžet PS OEBS-a. Tokom trajanja suspenzije, svaki pokušaj izmene poslovnika o radu Skupštine sa ciljem da se nanese šteta ruskoj delegaciji smatraće se pravno ništavnim", navodi se u dokumentu, prenosi ruska agencija TASS.
"Senatori i poslanici takođe navode da je rukovodstvo Parlamentarne skupštine OEBS-a i njeni članovi ignorisali ponovljene apele za povratak ravnopravnom međuparlamentarnom dijalgu", navodi se.
 
"Međutim umesto toga priopriteti rukovodstva Parlamentarne skupštine OEBS pokazuju da se ta platforma koristi kao politizovano orudje za ciljanu implementaciju antiruskog kursa, uključujući namerno iskrivljavanje dogadjaja u Ukrajini", navodi se u dokumentu koji prenosi ruska novinska agencija.
 
Rusija je sa druge strane izrazila spremnost da se vrati u PS OEBS ukoliko "njeno rukovodstvo i jedan broj zemalja članica preispitaju svoje rusofobične i diskriminatorske pristupe rešavanju gorućih problema evropske bezbednosti".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres pogodio Krit

Zemljotres jačine 4,1 stepen pogodio je danas grčko ostrvo Krit, javlja Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC).

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.