Ko bi mogao da zameni Bajdena ako se on povuče iz predizborne kampanje: Jedna osoba se ističe

Potpredsednica SAD Kamala Haris prva je alternativa da zameni američkog predsednika Džozefa Bajdena, ukoliko on odluči da prekine kampanju za reizbor.
Ko bi mogao da zameni Bajdena ako se on povuče iz predizborne kampanje: Jedna osoba se ističe
Foto: Beta/AP
To piše Rojters pozivajući se na sedam izvora iz Bajdenove kampanje, Bele kuće i Demokratskog nacionalnog komiteta.
 
Nedavni televizijski duel Bajdena sa republikanskim rivalom Donaldom Trampom pokrenuo je talas panike među demokratama da američki predsednik nije dovoljno "fit" za drugi mandat.
Pojedine uticajne demokrate pokrenule su incijativu da se pronađu alternative kandidaturi Bajdena, pored Kamale Haris, a to bi mogli biti guverneri Gavin Njusom iz Kalifornije, Grečen Vitmen iz Mičigena ili Džoš Šapiro iz Pensilvanije.
 
Ukoliko bi Kamala Haris (59) bila kandidat Demokratske partije, ona bi preuzela novac koji je skupljen za Bajdenovu kampanju i infrastrukturu, navode izvori.
Najprepoznatljivije je lice među mogućim alternativama i ima najbolje rezultate istraživanja javnog mnjenja među demokratama.
 
U anketama Rojtersa i Ipsosa, objavljenim u utorak, Haris zaostaje za Trampom jedan odsto, 42 naspram 43 odsto podrške, uz grešku od 3,5 odsto, što pokazuje da je jednako snažna kao Bajden. 
  • Steva

    04.07.2024 09:31
    Niko.On je toliko jedinstveno balzamovan da je nezamenljiv
  • Ko

    04.07.2024 09:21
    Ko
    Vucic!
  • riki

    04.07.2024 08:19
    smehotres planeta
    Koja sprdačina i kakvi šabani, majko mila....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Masud Pezeškijan novi predsednik Irana

Reformistički kandidat Masud Pezeškijan izabran je za novog predsednika Irana, pošto je u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio konzervativnog rivala Saida Džalilija.

Zemljotres pogodio Krit

Zemljotres jačine 4,1 stepen pogodio je danas grčko ostrvo Krit, javlja Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC).