Kritike što Orban ide kod Putina: "Nema mandat da sarađuje sa Rusijom u ime EU, nije nas obavestio"

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel žestoko je kritikovao odluku mađarskog premijera Viktora Orbana da sutra poseti Moskvu.
Kritike što Orban ide kod Putina: "Nema mandat da sarađuje sa Rusijom u ime EU, nije nas obavestio"
Foto: 021.rs
Dodao je da Mađarska kao predsedavajuća Evropskoj uniji nema mandat da sarađuje sa Rusijom u ime Unije.
"Evropski savet je jasan: Rusija je agresor, Ukrajina je žrtva. Nikakve rasprave o Ukrajini ne mogu se održati bez Ukrajine", naveo je Mišel na društvenoj mreži Iks, prenosi Index.
Prema rečima jednog visokog diplomate EU, Orban nije obavestio nijednu institucija o putu u Moskvu.
 
"Bilo je mnogo pokušaja da se uspostavi kontakt i potvrde izveštaji o mogućoj poseti Orbana Rusiji, ali oni su bili neuspešni", rekao je, dodajući da bi Orban, čak i da je pitao, bio "strogo savetovan protiv takve posete". 
  • Grandina

    06.07.2024 08:22
    A Kosovo i Srbija nisu? Zanimljive teorije kako se kradu drzavne granice u interesu Americkih firmi.Bivsi komandant US KFORa je sad direktor rudnika na Kosovu. Tata mu ga prodao Jugoslavija je investrala u taj rudnik davne 1954. Oteto prokleto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Protesti u Izraelu, blokirani putevi

Protesti protiv Vlade Izraela počeli su jutros širom zemlje blokiranjem puteva, pozivima na izbore i sporazum o oslobađanju talaca zatočenih u Pojasu Gaze.

Masud Pezeškijan novi predsednik Irana

Reformistički kandidat Masud Pezeškijan izabran je za novog predsednika Irana, pošto je u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio konzervativnog rivala Saida Džalilija.

Zemljotres pogodio Krit

Zemljotres jačine 4,1 stepen pogodio je danas grčko ostrvo Krit, javlja Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC).