Suspendovani letovi na aerodromu na Siciliji zbog nove erupcije Etne, oglasila se i Er Srbija

Aerodrom u Kataniji, na Siciliji, objavio je da se privremeno zatvara danas zbog erupcije vulkana Etna, najvićeg aktivnog vulkana u Evropi, i pepela koji se nalazi u vazdušnom prostoru.
Suspendovani letovi na aerodromu na Siciliji zbog nove erupcije Etne, oglasila se i Er Srbija
Foto: Beta/AP
"Pista je neupotrebljiva zbog velike padavine vulkanskog pepela. Kao posledica toga dolasci i odlasci su suspendovani", saopštula je kompanija koja upravlja tim italijanskim aerodromom. 
Ocenjuje se da će se letovi ponovo nastaviti oko 15 sati po lokalnom vremenu.
 
Iz tog razloga, Er Srbija je prinuđena da odloži današnje letove između Beograda i Katanije, navodi se u saopštenju avio-kompanije.
Let JU438 iz Beograda za Kataniju, koji je prema planu trebalo da poleti danas u 11 časova i 55 minuta, odložen je za kasniji termin i prema trenutnim informacijama biće realizovan danas u 20 časova i 25 minuta po lokalnom vremenu.
 
Poslednjih dana iz centralnog kratera vulkana Etna, visokog 3.324 metra, izbacuje se lava i izlaze oblaci pepela koji utiču na aerodrom u Kataniji, koja se nalazi ispod.
 
Stubovi pepela dostigli su visinu od četiri i po kilometra, saopštio je juče Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV) na mreži X.
 
Slike objavljene danas preko društvenih mreža pokazuju ulice u centru Katanije prekrivene debelim slojem crnog pepela, što je usporilo saobraćaj.
  • Драган

    05.07.2024 13:36
    само
    Ма само да нису Боингови авиони да им не сакупљамо делове широм Србије који им одпадну у лету....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Protesti u Izraelu, blokirani putevi

Protesti protiv Vlade Izraela počeli su jutros širom zemlje blokiranjem puteva, pozivima na izbore i sporazum o oslobađanju talaca zatočenih u Pojasu Gaze.