Britanski premijer: Plan deportacije migranata u Ruandu je mrtav

Premijer Velike Britanije Kir Starmer je izjavio da odustaje od kontroverzne politike svog prethodnika da deportuje tražioce azila u Ruandu, rekavši da je taj sporazum "mrtav i pre nego što je počeo".
Starmer je to izjavio na svojoj prvoj konferenciji za novinare otkako je Laburistička partija smenila konzervativce sa vlasti posle 14 godina.
 
Dodao je da je željan promena, ali da ne može da kaže kada će građani Britanije osetiti poboljšanje životnog standarda ili javnih usluga.
Kontroverzni plan za Ruandu najavljen je kao rešenje koje će odvratiti migrante da rizikuju svoje živote na putovanju tako što bi bili deportovani u Ruandu da čekaju hoće li im biti odobren azil. 
 
Do sada je taj plan vladu koštao stotine miliona funti dok nijedan migrant nije poslat tamo.
Starmer je u svojim prvim izjavama kao premijer izdvojio nekoliko velikih stavki, poput popravljanja Nacionalne zdravstvene službe i obezbeđivanja granica zemlje, što se odnosi na sve veći problem priliva migranata koji beže od rata, siromaštva i suša.
 
Konferencija za novinare je usledila nakon prvog sastanka njegovog kabineta koji ima ogroman izazov da popravi gomilu domaćih problema i pridobije javnost umornu od godina štednje, političkog haosa i ekonomskog opadanja.
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.