Odložena poseta Analene Berbok Budimpešti

Nemačka ministarka inostranih poslova Analena Berbok trebalo je u ponedeljak, 8. jula, da poseti Budimpeštu. Međutim, putovanje je odloženo.
Odložena poseta Analene Berbok Budimpešti
Foto: Pixabay
Prema ministarstvu u Berlinu, vlada Mađarske je u petak uveče otkazala sastanak Berbok sa ministrom inostranih poslova Peterom Sijartom. Bez objašnjenja, piše Dojče vele.
 
Dan kasnije, u subotu, ministarstvo spoljnih poslova Mađarske opravdalo je otkazivanje posete nemačkoj ministarki "nepredviđenom promenom rasporeda termina" njenog kolege Petera Sijarta.
Ministarstvo u Budimpešti je zbog toga zatražilo od Berlina da odloži posetu za kasniji, ali ipak skori datum, rečeno je iz ministarstva.
 
"U pozadini su samo tehnički razlozi, a ne politički", navodi se u saopštenju Budimpešte.
Analena Berbok je trebalo u ponedeljak da otputuje u Budimpeštu između ostalog i zato što je 1. jula Mađarska preuzela predsedavanje EU. 
 
"Ozbiljan i iskren razgovor između dvoje ministara spoljnih poslova bio bi svakako važan s obzirom na iznenađujuće i nekoordinisano putovanje premijera Orbana u Moskvu", navodi se u saopštenju u Berlinu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.