Avaz objavio dopis Ambasade Srbije kojim je MSP BiH obavešteno o dolasku vojnih kadeta

Sarajevski "Avaz" je danas objavio dopis kojim je Ambasada Srbije u BiH obavestila MSP BiH o tome da će kadeti Vojne i Policijske akademije iz Srbije posetiti Bratunac i Kozaru.
Avaz objavio dopis Ambasade Srbije kojim je MSP BiH obavešteno o dolasku vojnih kadeta
Foto: 021.rs
U dopisu, upućenom 5. jula pod oznakom "Hitno!", MSP BiH je obavešteno da će radi obeležavanja godišnjice Bitke na Kozari BiH, Bratunac i Kozaru posetiti delegacija Ministarstva Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, studenti i kadeti Kriminalističko-policijskog univerziteta i Vojne akademije iz Beograda, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
U dopisu je navedeno kada će delegacija krenuti iz Beograda, preko kog graničnog prelaza će ući u BiH, kuda će se kretati u BiH, kao i kada i na kom graničnom prelazu je planiran povratak delegacije u Srbiju.
 
"Svečane uniforme će biti nošene na ceremoniji i niko od putnika neće posedovati oružje... Ambasada (Srbije) moli da nadležni organi BiH omoguće nesmetan prolaz, ubrzanu pasošku, carinsku kontrolu na graničnim prelazima", piše u dopisu koji je Ambasada Srbije u BiH uputila Ministarstvu spoljnjih poslova BiH.
"Avaz" je ranije objavio da je o dolasku delegacije iz Srbije obaveštena i Granična policija BiH i Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH.
 
Pojedini sarajevski političari, stranke i udruženja dolazak kadeta iz Srbije u Bratunac i Prijedor, gde su prodefilovali u uniformama, ocenili su kao akt kojim je Srbija prekršila Dejtonski mirovni sporazum, tražeći reakciju međunarodne zajednice.
  • Goran

    11.07.2024 16:44
    Heljp
    nato heljp
  • Đorđe Tičerić

    08.07.2024 23:41
    GB: Isto pitanje važi i za tebe.
  • Analitićni guru

    08.07.2024 12:18
    Lako
    Ćemo sa braćom Bošnjacima ali kako sa besretnim zgubidanima , možda pošto kažu ništa sporno u rudnik !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet