Zamenik direktora Sipa pobegao u Hrvatsku da ne bi bio uhapšen

Zamenik direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Zoran Galić je pobegao u Hrvatsku da bi izbegao hapšenje, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.
Zamenik direktora Sipa pobegao u Hrvatsku da ne bi bio uhapšen
Foto: 021.rs
Sumnja se da je za sada nepoznata osoba iz institucija uključenih u istragu, osumnjičenom Galiću dostavila informaciju o istrazi i njegovom hapšenju.
 
Galić je, dodaje se, posle toga, 8. jula, u popodnevnim časovima ilegalno prešao granicu BiH i pobegao u Hrvatsku, gde se i sada nalazi.
On jutros nije pronađen na svojoj adresi u Posušju, kada su pripadnici policijskih agencija BiH došli da ga uhapse.
 
Zoran Galić je u prošlom mandatu bio direktor Granične policije BiH i državno Tužilaštvo ga tereti da je u tom periodu počinio više krivičnih dela, od primanja mita do zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.
U današnjoj akciji, koja se sprovodi po naredbi Tužilaštva BiH, uhapšeni su pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović, kao i Ivica Bago, koji se sumnjiče za organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, te zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.
 
Ovu istragu Tužilaštvo BiH sprovodi zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), dok hapšenja vrše pripadnici Sipa.
 
Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja, a sprovodi se uz direktnu podršku EUROPOL-a, navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.