Pripadnik mornarice "iz radoznalosti" pokušao da pristupi Bajdenovom zdravstvenom kartonu

Pripadnik američke mornarice pokušao je da pristupi zdravstvenom kartonu predsednika Džozefa Bajdena "iz radoznalosti", ali nije uspeo, saopštila je mornarica.
Pripadnik mornarice "iz radoznalosti" pokušao da pristupi Bajdenovom zdravstvenom kartonu
Foto: Pixabay
Mornarica je u saopštenju navela da je u februaru obaveštena da je mornar pokušao da pretraži "Džozef Bajden" u vojnom sistemu elektronskih zdravstvenih kartona.
 
Zvaničnik američke odbrane, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je mornar pokušao da pristupi zapisima tri puta u roku od nekoliko sati.
"Zapis kome je mornar pristupio nije bio elektronski zapis predsednika Sjedinjenih Država. Sistem je bezbedan, ni u jednom trenutku nisu bili kompromitovani predsednikovi lični podaci", dodaje se u saopštenju, prenosi Rojters.
 
Kolega sa posla prijavio je pokušaj mornara i mornarica je završila istragu u aprilu. Mornar je administrativno kažnjen, ali je i dalje u mornarici.
Bajden se bori protiv kritika nekih demokrata da mu nedostaje mentalna oštrina da se kandiduje protiv Trampa na predsedničkim izborima 5. novembra.
 
Bajden je, međutim, rekao da neće odustati od svoje kampanje, rekavši za MSNBC telefonom u ponedeljak da "ne ide nigde".
  • R49

    10.07.2024 07:38
    Državna tajna
    Mornar je administrativno kažnjen, ali je i dalje u mornarici.

    U tigru bi već bio osuđen na doživotnu robiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.