Suđenje za kidnapovanje i ubistvo devojčice u Skoplju počinje 30. jula

Suđenje za kidnapovanje i ubistvo krajem prošle godine devojčice Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog, počeće u Skoplju 30. jula, objavila je danas Televizija Telma.
Suđenje za kidnapovanje i ubistvo devojčice u Skoplju počinje 30. jula
Foto: Pixabay
Na optuženičku klupu će sesti trojica optuženih za saučesništvo u dvostrukoj otmici i ubistvima na svirep način: V. M, V. K. i B. V. i A. Đ, koji se tereti za pomaganje u kidnapovanju svoje ćerke.
Po Televiziji Telma, izvesno je da će tužilaštvo za trojicu tražiti najvišu kaznu - doživotni zatvor, dok je u slučaju Vanjinog oca maksimalna kazna 10 godina zatvora.
Postupak protiv prvoosumnjičenog za dvostruko ubistvo L. P. koji je polovim maja izručen iz Turske gde je bio u bekstvu, "još uvek je u fazi tužilačke istrage".
 
On je uhapšen je 5. decembra prošle godine u turskom gradu Balikesiru, gde je stigao preko Beograda i Bugarske.
 
V. M, V. K. i B. V. su, po optužnici, "kao saizvršioci zajedno sa još jednim osumnjičenim za koje je u toku istraga za ista krivična dela (Palevskim) planirali otmicu 14-godišnjeg deteta Vanje Đorđevske da bi člana njene uže porodice prinudili da da novac za otkup".
 
"Zajednički su 22. novembra 2023. godine u Velesu kidnapovali oštećenog Pančeta Žežovskog, sa namerom da ga nateraju da im ustupi svoje vozilo marke 'sitroen' da bi ga iskoristilo za otmicu deteta u Skoplju", navelo je skopsko tužilaštvo.
 
Optuženi su "otišli ​​do kuće oštećenog, fizički ga savladali i vezali, zatim stavili u gepek i uputili se na mesto zvano Rudnik u okolini Velesa, gde su ga iz koristoljublja i na svirep način, sa umišljajem, lišili života vatrenim oružjem – pištoljem kalibra devet milimetara".
 
Potom su 27. novembra 2023. godine optuženi i osumnjičeni, uz pomoć četvrtooptuženog, oteli devojčicu u ulazu zgrade u ulici Naum Naumovski Borče u Skoplju.
 
"Pošto je optuženi otac deteta prethodno, preko prvoosumnjičenog, rekao kada će devojčica izaći da bi krenula u školu, troje sada optuženih je došlo do ulaza zgrade u kojoj živi to dete", piše se u saopštenju Tužilaštva od 31. maja.
 
Navodi se da su šrafcigerom su otvorili vrata ulaza zgrade, a kada je 14-godišnja devojčica izašla iz lifta, uhvatili su je, savladali i vezali i zapretili da ne vrišti jer će pucati, stavili je u vreću za spavanje i automobilom odvezli do mesta zvanog "Dupki" (Rupe) u selu Brazda.
 
"Tu su, na svirep način, maloletnicu sa umišljajem lišili života tako što joj je prvoosumnjičeni hicem iz pištolja kalibra devet milimetara naneo prostrelnu ranu, a okrivljeni su telo zakopali u prethodno iskopanu rupu", piše u saopštenju skopskog tužilštva.
 
Zatim su u njivi pored zemljanog puta u ataru sela Brazda, zapalili automobil "sitroen" veleških registarskih oznaka, za šta su koristili benzin u boci koji je nabavio jedan od okrivljenih.
 
"Otac devojčice pomogao im je da ostvare svoj plan i tereti za pomaganje u krivičnom delu otmice", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.