Kineska vlada istražuje da li se jestivo ulje prevozilo neopranim cisternama za gorivo

Kineska vlada istražiće tvrdnje da su cisterne za gorivo korišćene za prevoz jestivog ulja nakon nošenja otrovnih hemikalija, a bez pravilnog čišćenja između prevoza tereta.
Kineska vlada istražuje da li se jestivo ulje prevozilo neopranim cisternama za gorivo
Foto: Pixabay
Kontroverza se proširila internetom, a korisnici društvenih mreža izražavaju zabrinutost zbog potencijalne kontaminacije hrane. Utvrđeno je da cisterne koji se koriste za prevoz goriva prevoze prehrambene proizvode, poput ulja za kuvanje i sirupa, i nisu pravilno dekontaminirani, piše državni Beijing News.
Prevoz ulja za kuvanje u kontaminiranim kamionima s gorivom bio je, navodno, toliko raširen da se smatrao "javnom tajnom" u industriji, izjavio je jedan vozač, prenosi BBC.
Ovaj slučaj najnoviji je udarac poverenju javnosti u sposobnost kineske vlade da sprovodi standarde sigurnosti hrane. 
 
Kontroverza je poslednjih dana glavna tema na društvenim mrežama u Kini. Mnogi su slučaj uporedili sa skandalom s mlekom 2008. godine. Tada se razbolelo oko 300.000 dece, a najmanje šestoro je umrlo nakon što su pila mleko u prahu kontaminirano visokim nivoom industrijskog hemijskog melamina.
  • komsha

    11.07.2024 11:51
    brzo su naucili
    brzo uce od nas kako se lakse zavrsava posao :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.