Putin dao rusko državljanstvo dobrovoljcu iz Srbije

Dobrovoljac iz Srbije Aleksandar Jokić, koji se bori na strani Rusije u Ukrajini dobio je rusko državljanstvo.
Putin dao rusko državljanstvo dobrovoljcu iz Srbije
Foto: Beta/AP
Kako pišu RIA Novosti, ukazom ruskog predsednika Vladimira Putina koji je danas zvanično objavljen, državljanstvo je dobio Jokić Aleksandar, rođen 26. januara 2003. godine u Srbiji.
Krajem aprila, poslanik ruske Dume Aleksandar Hištajn rekao je da Jokiću, koji je učestvovao u oslobađanju Marijupolja i u borbama kod Ugledara, preti deportacija u Srbiju i 25 godina zatvora.
Istovremeno, Srbinu je četiri puta uskraćeno rusko državljanstvo jer je sklopio ugovor sa DNR, a ne sa Ministarstvom odbrane Rusije.
 
Jokić je odlikovan Georgijevskim krstom 15. i trećeg stepena i medaljom "Za oslobođenje Mariupolja".
 
Zakonom koji sankcioniše odlazak državljana Srbije na inostrana ratišta početkom 2015. prdvidjene su kazne za pojedinačan i grupni odlazak i za one koji "vrbuju ili podstiču" druge da odu na strana ratišta.
  • Sanja

    13.07.2024 10:57
    Muža šaljem u Rusiju na front da brani srpstvo i sina čim završi školu!
  • DDR V2.0

    12.07.2024 14:00
    sale @ Ocajni ste kad posezete za ovako bizarnim izmisljotinama i lazima. Samo u L.A. skoro milion ljudi zivi na ulici, bez ikakvih primanja, ikakve imovine i ikakve nade, protiv vasih lazi samo je istina lekovita!
  • sale

    12.07.2024 12:37
    razuma bez
    Према Росстату руске државне службе за статистику, 22,6% Руса нема унутрашње водоводне инсталације. У руралној Русији, скоро 2/3 становника нема приступ унутрашњим тоалетима, 48,1% користи помоћне просторије, а 18,4% нема канализациони систем.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.