Fico: Ulazak Ukrajine u NATO je garancija Trećeg svetskog rata

Ulazak Ukrajine u NATO izazvao bi globalni sukob i sigurna je garancija Trećeg svetskog rata, izjavio je danas slovački premijer Robert Fico.
Fico: Ulazak Ukrajine u NATO je garancija Trećeg svetskog rata
Foto: Beta/AP
"Razumem želje Ukrajine, ona je suverena zemlja, ali članstvo Ukrajine u NATO je sigurna garancija Trećeg svetskog rata", rekao je Fico u video snimku na Fejsbuku, prenosi Politiko.
Njegov komentar je usledio nekoliko sati nakon što je slovačka delegacija na samitu NATO u Vašingtonu podržala zajednički stav da je Ukrajina na "nepovratnom putu" ka pridruživanju alijansi.
Fico je naveo da je dao instrukcije predstavnicima Slovačke na samitu da ponove da Ukrajina može ući u NATO samo kada ispuni sve kriterijume za članstvo i ako se sa tim slože sve članice alijanse.
 
On je prethodno rekao da bi "veoma voleo da se pridruži" mađarskom premijeru Viktoru Orbanu na njegovom putovanju u Moskvu prošle nedelje u posetu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
  • @Nikola NS

    12.07.2024 11:55
    Komunizam nije podelio Rusiju vec ujedinio i prosirio. A posledica komunizma i centralizma su raspad SSSRa na Rusiju i ostale koji ocima ne mogu da je vide, kao i raspad privrede/industrije i ekonomije.
    Iste posledice ce imati i danasnji centralizam tj. diktatura/autokratija/kleptokratija, jer drugacije ne moze
  • Bane

    12.07.2024 08:52
    "Stari vic kaže da se Rusija u čitavoj istoriji islkjučivo branila. I tako širila svoje teritorije."

    Dok su svi činili strahovite genocide kada su širili svoje teritorije i pravili kolonije samo su Rusija i Car Dušan to radili sa rukovanjem i svi su jedva čekali da im prepuste svoje teritorije i stanu pod njihovu kapu bez kapi krvi.

    Nažalost ovo nije vic nego ubeđenje većine Srba da je to stvarno tako bilo.
  • Мита

    12.07.2024 07:55
    Мита
    Објективно гледајући,човечанство је полудело,и никаква штета неби била ако дође до неког рата. У људском бићу је да се истребљује,од постојање света којег познајемо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.