Požar u ruskom naftnom skladištu posle napada dronom

U napadu ukrajinskog drona tokom noći izazvan je požar u naftnom skladištu u ruskoj oblasti Rostov, nekoliko stotina kilometara od linije fronta u Ukrajini, objavili su ruski zvaničnici.
Požar u ruskom naftnom skladištu posle napada dronom
Foto: Beta/AP (Efrem Lukatsky)
"Posle napada dronom požar je izbio u rafineriji nafte u oblasti Tsimljanski. Prema prvim podacima nema mrtvih i povređenih", rekao je preko Telegrama lokalni guverner Vasilij Golubev.
Istovremeno rusko Ministarstvo odbrane objavilo je da je presrelo i uništilo ukupno četiri drona koje su ukrajinske snage uputile iznad ruske teritorije, dva u regionu Rostov, jedan u Belgorodu, blizu ukrajinske granice i jedan u oblasti Kursk, malo severnije od granice sa Ukrajinom. Ministarstvo nije komentarisalo požar u naftnom skladištu. 
Ukrajina je pod ruskom ofanzivom više od dve godine i enegetska infrastruktura joj je uništena neprestanim ruskim bombardovanjima.
 
Ona je takođe počela udare dronovima u dubinu ruske teritorije na energetske i logističke objekte, koje ruska vojska koristi za svoje operacije na ukrajinskom tlu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.