Oluje u Austriji: U jednom danu 190.000 udara groma

Jaka kiša i grad izazvali su štetu širom Austrije u petak, pri čemu je meteorološka služba UBIMET zabeležila 190.000 udara groma u jednom danu, što je najveći broj ove godine.
Oluje u Austriji: U jednom danu 190.000 udara groma
Foto: Pixabay (ilustracija)
U zapadnoj saveznoj državi Vorarlberg, u dolini Rajne blizu Bodenskog jezera, neke kuće su ostale bez krovova, a putevi su bili poplavljeni.
 
Zbog velike količine kiše koja se slivala u Rajnu, vlasti su za javnost zatvorile područja u blizini reke kao meru predostrožnosti.
Austrijska kompanija za osiguranje od grada (Österreichische Hagelversicherung) procenila je ukupnu štetu u Vorarlbergu na oko 1,2 miliona evra.
 
Više od 5.000 hektara useva je uništeno.
Putevi u susednoj saveznoj državi Tirol, koji su bili blokirani odronima blata, delimično su ponovno otvoreni u subotu. U jugoistočnoj saveznoj državi Štajerskoj, oluje su izazvale poplave i obarale drveće.
 
U susednoj južnoj saveznoj državi Koruškoj, hitne službe bile su raspoređene na nekoliko jezera kako bi spasle plivače, veslače i surfere koji nisu mogli da stignu do obale zbog jakih talasa.
 
Oko 40 letova moralo je da bude otkazano u petak uveče na bečkom aerodromu zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.