VIDEO: Tramp prvi put u javnosti od pokušaja atentata, sa zavojem na uhu

Dva dana nakon što je povređen u atentatu, bivši predsednik SAD i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp pojavio se na nacionalnoj konvenciji Republikanske stranke.
VIDEO: Tramp prvi put u javnosti od pokušaja atentata, sa zavojem na uhu
Foto: Beta/AP
On je dočekan burnim ovacijama i oduševljenjem svojih pristalica.
 
Tramp je imao zavoj na desnom uhu, gde je pogođen u subotu na mitingu u Pensilvaniji, a ovo je bilo njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon atentata.
Dok je Tramp ulazio, njegove pristalice su skandirale "SAD, SAD", "Borba, borba"  i "Hoćemo Trampa!" sa podignutim pesnicama, aludirajući na njegovu reakciju kada je odvođen sa bine nakon što je na njega pucano u Pensilvaniji, navodi BBC. Tramp se zaustavio i podigao pesnicu u vazduh, što je uradio i nakon pokušaja ubistva.
On se pojavio na konvenciji nekoliko sati nakon što su ga republikanci zvanično nominovali za kandidata na predstojećim predsedničkim izborima. Trampu su na konvenciji podršku pružila njegova deca kao i ključni saveznici, uključujući i Džeja Dija Vensa i predsednika Republikanskog nacionalnog komiteta Majkla Votlija. Podršku mu je pružila i bivša premijerka Velike Britanije Liz Trus, senataor Južne Karoline Tim Skot, član Predstavničkog doma Vesli Hant, guverener Severne Dakote Dag Burgum i drugi.
 
 
Foto: Beta/AP
 
Na republikanskoj konvenciji Tramp je zvanično imenovan za republikanskog predsedničkog kandidata, a Vens za potpredsednika.
 
Predviđeno je da se Tramp obrati na konvenciji u četvrtak.
 
  • Opažanje

    16.07.2024 14:19
    Iz ovih poslednjih dešavanja jasno je da je Bajden ameba u poređenju sa Trampom, po odlučnosti, po sposobnosti, po energiji, po volji, po upornosti.
    Pitanje je jesu li Amerikanci ludi da glasaju za amebu da im vodi državu naredne 4 godine ?
    Dobro je Putin rekao da je po Rusiju bolje da pobedi Bajden jer će sa njim lako da izađu na kraj !
  • Korto

    16.07.2024 11:35
    Vulvamen
    Ko god da mu je stavio taj uložak na glavu je savršeno procenio njegov karakter.
  • Cocco

    16.07.2024 10:40
    Ih!
    Pa ja to imam stalno preko oba uha.
    A počne dnevnik ma nekoj nacionalnoj, ja podebljam gazu (tampon)...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.