Tri planinara umrla od vrućine u nacionalnim parkovima u Juti

Tri planinara preminula su tokom vikenda u državnim i nacionalnim parkovima u Juti, a sumnja se da su umrli zbog ekstremnih vrućina.
Tri planinara umrla od vrućine u nacionalnim parkovima u Juti
Foto: Pixabay
Ćerka (23) i njen otac (52), Beatris Erera i Albin Erera Espinoza, poslali su poruku policiji da su se izgubili i da su ostali bez vode, dok su šetali po 13 kilometara dugačkoj stazi "Sinklajn lup" u Nacionalnom parku u Juti, i to na 38 stepeni Celzijusa.
 
Ta staza je, prema zvaničnicima parka, jedna od najizazovnijih staza u tom parku, prenosi AP.
Spasilačke ekipe započele su potragu za nestalima u petak uveče, ali su ih pronašli mrtve i, prema rečima lokalnog šerifa, otac i ćerka umrli su od posledica toplotnog udara.
 
Kasno u subotu, dvojica planinara iz parka "Snou kenjon" pozvali su pomoć zbog iscrpljenosti usled velikih vrućina.
Lečeći dvojicu planinara, prolaznik je obavestio spasilačke ekipe o osobi koja se u blizini onesvestila. Hitna pomoć je ubrzo pronašla mrtvu 30-godišnju ženu i veruje se da je smrt usledila zbog visokih temperatura.
 
Trojica planinara umrla su prošlog meseca u Nacionalnom parku Grand Kanjon u Arizoni, gde temperature prelaze i 49 stepeni Celzijusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Pao sneg na planinama u BiH

Na Bjelašnici i Jahorini, olimpijskim planinama oko Sarajeva, kao i na planini Vlašić, u opštini Travnik, pao je sneg.

Zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale pogodio je istočnu Tursku, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).