Mask planira da izdvoji 45 miliona dolara mesečno za podršku Donaldu Trampu

Trenutno najbogatiji čovek sveta Ilon Mask planira da donira oko 45 miliona dolara mesečno novom komitetu za političku akciju koji podržava predsedničku kandidaturu Donalda Trampa.
 Mask planira da izdvoji 45 miliona dolara mesečno za podršku Donaldu Trampu
Foto: Beta/AP
Komitet "America PAC" osnovan krajem maja finansijski podržavaju i druge poznate ličnosti iz tehnološkog sektora kao što su braća Tajler i Kameron Vinklvos, milijarderi poznati po ulaganjima u kripto valute.
 
Na listi darodavaca se nalazi i direktor upravnog odbora Maskove kompanije Spejs Eks Antonio Grasijas koji je prethodno bio na čelu upravnog odbora Tesle, prenosi portal Verdž.
Komitet blizak Donaldu Trampu je podržao i suosnivač kompanije Pejpal Kenet Hoveri, nekadašnji američki ambasador u Švedskoj tokom Trampovog mandata, kao i suosnivač softverske firme Palantir Džo Lonsdejl.
Vrednost bitkoina je porasla nakon subotnjeg pokušaja atentata na Donalda Trampa pošto se smatra da su time porasle njegove šanse za pobedu na novembarskim predsedničkim izborima u SAD, prenosi CNBC.
 
Tramp se više puta izjašnjavao kao pristalica razvoja tržišta kripto valuta.
  • Ssy

    17.07.2024 07:42
    Molba
    Mask ima mnogo para pa neka ih daje kome hoće, samo da ne počne da finansira Oskara.
  • Hajde

    16.07.2024 16:59
    Ma da li je to moguće?
    Sličan se sličnom raduje. Najveća dva frika Amerike.
  • Mary Poppins

    16.07.2024 16:07
    Takođe i ja planiram da odvojim 45 m $ mesečno za Trampa, čim poplaćam račune.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.