Grčka zbog vrućine skratila radno vreme onima koji rade na otvorenom

Grčka je naredila nekim poslodavcima da ove sedmice u popodnevnim satima, dok se cela zemlja suočava sa toplotnim talasom, obustave rad zaposlenih na teškim poslovima na otvorenom, javlja Rojters.
Grčka zbog vrućine skratila radno vreme onima koji rade na otvorenom
Foto: Pixabay
Građevinski radnici, dostavljači hrane, kuriri i radnici na brodogradilištu su među onima koji moraju da pauziraju posao od podneva do 17 sati do petka, jer se očekuje da će u delovima Grčke živa dostići 42 do 43 stepena Celzijusa, saopštilo je grčko ministarstvo rada.
Grčka se od juna suočava s toplotnim talasima, a nekoliko šumskih požara izbilo je zbog visokih temperatura i vetra.
 
Veći deo Grčke je već mesecima bez kiše ili sa vrlo malo padavina, a grčka ostrva, koja su tokom leta stecište miliona turista, suočavaju se s nestašicom vode.
Najmanje šest turista, uključujući poznatog britanskog televizijskog voditelja Majkla Mozlija, stradalo je prošlog meseca od posledica ekstremne vrućine, podseća britanska agencija.
 
Meteorolozi se ne nadaju da će temperatura značajnije pasti do kraja jula. 
  • Теткица

    17.07.2024 07:54
    Нови Сад је кобајаги Српска Атина овде не сме да се заустави процес рада на улици од 12-17 пошто у то време градоначелник лоче љимунаду

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet