Bajden zaražen koronavirusom, prethodno rekao da bi se povukao u slučaju zdravstvenog problema

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da bi preispitao odluku o češću u trci za reizbor na predstojećim predsedničkim izborima u SAD, ako bi mu lekari rekli da ima zdravstvenih problema.
Bajden zaražen koronavirusom, prethodno rekao da bi se povukao u slučaju zdravstvenog problema
Foto: Beta/AP
Nekoliko sati kasnije, iz Las Vegasa prebačen je u Delaver, jer je posle testiranja otkriveno da je zaražen koronavirusom.
 
Slabi simptomi, curenje iz nosa i slabost, simptomi su koje je Bajden osetio pre nego što je testiranjem otkriveno da je, po treći put, zaražen koronavirusom, saopštila je Bela kuća.
Bajden je odmah otkazao najavljeni govor u Las Vegasu i otputovao u Delaver odakle će, dok bude u izolaciji, obavljati dužnost šefa Bele kuće. 
 
Nešto ranije u sredu, Bajden je u intervjuu za BET njuz, na pitanje šta bi ga nateralo da preispita odluku o učešću u kampanji za reizbor, rekao da bi to bio medicinski problem.
"Kada bih imao neki zdravstveni problem. Kada bi došli doktori i rekli mi - imaš taj problem, imaš ovaj problem",  rekao je Bajden, prenosi Politiko.
 
Bajden je prethodno, nakon debate s Trampom na CNN-u, a pre atentata na Donalda Trampa u subotu, rekao da ga "samo svemogući Gospod" može naterati da odustane od izborne trke, dok je prošle nedelje rekao da će se povući ako mu pomoćnici pokažu dokaz da ne može da pobedi na izborima zakazanim za 5. novembar.
 
U februaru je lekar Bele kuće Kevin O'Konor, nakon što je pregledao Bajdena, rekao da je reč o "zdravom, aktivnom i robustnom 81-godišnjem muškarcu koji je i dalje sposoban da uspešno obavlja dužnost predsednika".
 
Iz Bele kuće je saopšteno da je taj pregled uključivao i procenu neurološkog stanja Bajdena.
  • milicica

    18.07.2024 16:46
    e bas ste me nasmejali
    Predvidivo. Bolest mu je izgovor a jedva ga naterali i sad ima da se povuce
  • Zoran

    18.07.2024 13:29
    Pa taj kovid mu je najmanji zdravstveni problem.
  • marky mark

    18.07.2024 08:37
    da su demokrate u americi normalne i pametne, mišel obama bi bila predsednički kandidat i dobila bi trampa na keca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.