Estonija i Litvanija zabranile ulazak automobila sa ruskim i beloruskim tablicama

Estonija i Litvanija uvele su zabranu putničkim automobilima registrovanim u Belorusiji da uđu u ove baltičke zemlje preko kontrolnih punktova na njihovim granicama sa Rusijom ili Belorusijom.
Estonija i Litvanija zabranile ulazak automobila sa ruskim i beloruskim tablicama
Foto: Pixabay
Kao razlog zabrane navele su sankcije Evropske unije toj zemlji.
 
Zabrane se ne odnose na diplomatske automobile, prenosi Rojters.
Ministar spoljnih poslova Estonije Margus Cahkna naveo je u saopštenju da se zabrana uvodi "zato što Belorusija direktno doprinosi i podržava rusku agresiju u Ukrajini".
 
Ranije ove nedelje Letonija je uvela sličnu zabranu u okviru novog paketa sankcija EU, koji je "u velikoj meri uskladio sankcije uvedene Belorusiji sa sankcijama uvedenim Rusiji".
Zemlje članice Evropske unije koje se graniče sa Rusijom - Poljska, Estonija, Letonija, Litvanija i Finska - kao i Norveška, zabranile su prošle godine ulazak vozila sa ruskim tablicama, u okviru sankcija uvedenih Rusiji i njenim građanima zbog konflikta u Ukrajini.
  • Milojko

    19.07.2024 07:03
    Turizam
    Jadni ruski turisti, sad će morati u posetu na tenkovima...
  • Helga

    18.07.2024 17:21
    Jad i velika sramota tih zemalja da nije bilo majke SSSR sad bi se svi oni zvali u Litvi Litvaniji i tim malim zameljicama Hans, Shultz, Gertruda...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.