Veselinu Veljoviću ukinut pritvor zbog zdravlja, zabranjeno mu da napušta stan

Bivšem šefu policije Crne Gore Veselinu Veljoviću, odlukom podgoričkog Višeg suda, ukinut je pritvor, pišu Vijesti.
Veselinu Veljoviću ukinut pritvor zbog zdravlja, zabranjeno mu da napušta stan
Foto: Pixabay
Istovremeno mu je izrečena mera obaveznog boravka u stanu.
 
To je učinjeno nakon što je veštak medicinske struke Nemanja Radojević, po nalogu suda, danas veštačio njegovo zdravstveno stanje, nakon čega je dao mišljenje.
Jedan od njegovih pravnik zastupnika, advokat Mihailo Volkov, kazao je da je neko konačno sagledao njegovo zdravstveno stanje, navode Vijesti.
 
Veljović se nakon veštačenja obratio sudu i govorio o svom lošem zdravstvenom stanju, navodeći da je samo u poslednjih mesec dana "popio 170 flaša antibiotika".
Nekadašnji direktor Uprave policije uhapšen je 24. jula 2023. godine zbog sumnje da je odao službenu tajnu.
 
SDT veruje da je Veljović bio član kriminalne grupe odbeglog Aleksandra Mrkića, koja je okrivljena za šverc velikih količina cigareta. Tokom boravka u pritvoru Veljović je imao ozbiljne zdravstvene probleme zbog čega se u dva navrata i bolnički lečio.
 
Advokat Nikola Martinović kazao je da su "ispunjeni procesni i humani razlozi da se Veljoviću ukine pritvor".
 
"Dostavio sam dokaze koji datiraju pet, šest godina unazad, radi se o istoriji bolesti Veselina Veljovića. On ne sme da boravi u uslovima u kojima boravi jer mu je život ugrožen do stepeni smrtnog ishoda", kazao je Martinović.
 
Tužilaštvo Veljovića tereti da je poverljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete.
 
Optužnica je podignuta protiv Aleksandra Mrkića, Veselina Veljovića, Arsenija Kalezića, Muja Nikočevića, Nikole Mrkića, Željka Bulatovića, Dušice Bulatović, Predraga Veljića, Borislava Lečića, Nemanje Anđelkovića, Gorana Gluščevića, Nikole Bačilovića, Sadiga Elnagara, Nikole Bubanje i Stefana Bubanje.
 
Na današnjem ročištu advokati su tražili ukidanje pritvora za sve optužene, ali je pritvor ukinut samo Veljoviću.
 
Na pretres se nije pojavio optuženi Nikola Bubanja, ni njegov advokat, a sudije su objasnile da im je prethodno dostavljena medicinska dokumentacija prema kojem zdravstveno stanje tog optuženog nije bilo dovoljno dobro da se pojavi pred sudom.
 
Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić na to je odgovorio da "tužilaštvo smatra da je bio u stanju da prisustvuje, na bazi medicinske dokumentacije, pa smatraju da sud mora prinudno dovesti osuđenog".
 
Veće sudija kojim predsedava Kovačević, naložilo je da se u narednih 15 dana iz materijala dostavljenog sudu i prepiski izdvoje delovi koji se tiču optuženih.
 
Sledeće ročište zakazano je za 8. oktobra.
  • Zemlja čudesa

    18.07.2024 18:39
    Skroz interesantno
    Neverovatna koincidencija - svaki kriminalac kojeg uhapse ispostavi se da je težak hronični bolesnik bezmalo na samrti. Ljudi, nemojte se baviti kriminalom, to nije dobro za zdravlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.