Hrvatski carinik i prevoznik iz Srbije pod istragom zbog mita

Hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (USKOK) pokrenuo je istragu protiv hrvatskog carinika i jednog državljanina Srbije, osumnjičenih za primanja i davanja mita.
Hrvatski carinik i prevoznik iz Srbije pod istragom zbog mita
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sumnja se da je hrvatski carinik (49) u sredu na graničnom prelazu Ilok tražio i dobio mito od 50 evra od državljanina Srbije (39), prenela je agencija Hina.
Prilikom izlazne carinske kontrole, carinik je predočio vozaču iz Srbije da izmerena težina robe u vozilu ne odgovara podacima iz carinske deklaracije, te je od njega tražio 50 evra da to ne tretira kao prekršaj.
Vozač je predao traženi novac, ali je carinik od njega tražio još, pošto je video da se radi o prevozu lekova vrednosti 72.150 evra.
 
Vozač je odbio da plati dodatni mito, a carinik je sačinio prekršajni nalog, ali ga nije predao vozaču, nego je po završetku smene otišao s graničnog prelaza.

Teme

mito
  • Ali

    20.07.2024 20:47
    Ali toliko uzimaju medicinari pa se ne smatra kao mito nego poklon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.