U Rusiji osuđena novinarka RSE na šest i po godina zatvora

Sud u Rusiji osudio je novinarku Radija Slobodna Evropa Alsu Kurmaševu na šest i po godina zatvora, zbog širenja lažnih informacija o ruskoj vojsci, saopštili su predstavnici suda.
Suđenje je bilo tajno.
 
Presuda je doneta u gradu Kazan u petak, istog dana kada je u Jekaterinburgu na 16 godina zatvora zbog špijunaže osuđen novinar Volstrit džurnala Evan Gerškovič.
Kurmaševa je osuđena zbog "širenja lažnih vesti" o ruskoj vojsci, piše u saopštenju vrhovnog suda ruske provincije Tatarstan.
 
Sud je za AP potvrdio da je Kurmaševa osuđena na šest i po godina zatvora, ali je slučaj klasifikovan kao tajni, stoga detalji optužnice nisu poznati.
Direktor RSE Stiven Kapus rekao je danas da je presuda Kurmaševoj ismevanje pravde i da je jedina pravična presuda-oslobađajuća.
 
"Krajnje je vreme da se ova američka državljanka, naša draga koleginica, vrati svojoj porodici“, izjavio je Kapus.
  • Joki

    23.07.2024 08:29
    Prava drzava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.