Kamala Haris za 24 sata prikupila rekordnu sumu novca za predsedničku kampanju

Potpredsednica SAD Kamala Haris potukla je rekorde u prikupljanju sredstava za svoju kampanju da bude nominovana za kandidatkinju Demokratske stranke na predsedničkim izborima u novembru.
Kamala Haris za 24 sata prikupila rekordnu sumu novca za predsedničku kampanju
Foto: Beta/AP
Pošto su donatori Demokratske partije, i sitni i krupni, otvorili svoje džepove, tim Kamale Haris je za samo 24 sata otkako je Bajden saopštio svoju odluku prikupio više od 81 milion dolara, rekao je portparol njene kampanje Kevin Munjez. 
 
To je najveća suma prikupljena za 24 sata i među demokratama i među republikancima.
Kampanja Kamale Haris je saopštila da je to ujedno najveća suma koju je jedna američka predizborna kampanja prikupila za jedan dan u istoriji SAD.
 
"Istorijska provala podrške za potpredsednicu Haris predstavlja upravo onu vrstu energije i entuzijazma sa samog terena koja je potrebna za dobijanje izbora", ocenio je Munjez.
Najveći sakupljač donacija među demokratama Fjučr Forvard saopštio je da je za 24 sata obezbedio 150 miliona dolara od donatora koji su "prethodno bili umrtvljeni, nesigurni ili nevoljni", rekao je jedan visoki savetnik te organizacije.  
 
Ova eksplozija priliva sredstava stavlja Kamalu Haris u dominantnu poziciju da obezbedi sebi formalnu predsedničku nominaciju na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji sledećeg meseca, ako ne i ranije. U međuvremenu, ona je dobila blagoslove ogromne većine guvernera u saveznim državama pod kontrolim demokrata i od demokratskih predstavnika u Kongresu.
 
Prikupljena suma obezbeđuje i da Haris i njeni saveznici mogu da se nadmeću sa republikancem Donaldom Trampom, koji je isto tako prikupio zapanjujuće količine sredstava tokom poslednjih sedmica da bi se vratio u Belu kuću nakon što je osuđen za više krivičnih dela i preživeo atentat na predizbornom skupu. 
  • Mile rent-a mozak

    23.07.2024 09:48
    @ Aleksej
    Pročitaj u Radaru, ako već nisi kako je skupljeno 33 miliona evra za osnivanje sns-a, sve su dali " ugledni biznismeni", i privrednici. Jedan je čak digao kredit za kampanju za izbore za strankicu.
    Ne misliš da su svi postali milijarderi. Nemoguće.
    Ipak, čeka se potez najpametnijeg političara koga imamo, koji će u samom finišu uplatiti po 2 miliona evra i Kamili i Trampu.
    Deja vu.
  • Aleksej

    23.07.2024 07:31
    Pos'o je dobar, a para laka...
    Ti koji su joj dali repa za kampanju kada/ako pobedi trazice da im se vrati mnogo vise :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).