BBC planira da otpusti oko 500 radnika u roku od dve godine

Britanska medijska kuća BBC saopštila je danas da planira da otpusti 500 radnika do kraja marta 2026. godine u okviru plana velike ekonomske transformacije.
BBC planira da otpusti oko 500 radnika u roku od dve godine
Foto: Pixabay
Povodom objavljivanja svog godišnjeg izveštaja, BBS je ukazao na to da je njegova radna snaga pala za skoro 2.000 radnih mesta ili deset odsto u poslednjih pet godina.
 
"Do kraja marta 2026. očekujemo smanjenje za oko 500 radnih mesta", navodi BBC u saopštenju.
Pored godišnjeg plana uštede od 594 miliona evra koji je objavljen pre dve godine, BBC sprovodi i dodatni plan za smanjenje potrošnje na 237 miliona evra, koji je najavila prošlog marta.
 
Bitna medijska institucija Velikoj Britaniji je na meti kritika od strane konzervativaca, koji su izgubili vlast od laburista tokom parlamentarnih izbora 4. jula.
Suočena je sa odlivom mlade publike iz tradicionalnih medija u korist društvenih platformi i mreža, kao i sa sve većim preispitivanjem načina finansiranja.
 
U martu je njen generalni direktor Tim Dejvi rekao da BBC ispituje različite opcije za reformu naknade za licencu, svog glavnog izvora finansiranja, nakon 2028. godine, kada ističe aktuelna povelja.
  • Prijatelj Milan

    02.08.2024 05:49
    Put oko sveta,za ime Boga
    Eto vidis,a mi RTS platili iz drzavnog buzdeta i preplatili i nije im dosta,jos poskupljuju preplatu.
    A program nikad jadniji.
    Da ne pominjem neke kvazi voditelje koji imaju neke bezveze emisije koje niko i ne prati,a kostaju Boga oca . Da makar promene voditelje,nego samo dodaju neke karikature od ljudi
  • Boki

    23.07.2024 20:54
    Nesto pametno i od njih,sto manje vedre i oblace to bolje po svet...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).