Od danas u Republici Srpskoj moguće dopuniti TAG uređaj putem telefona

Vozači u Republici Srpskoj od danas imaju priliku da svoju vožnju na auto-putevima učine još bezbednijom, a dopunu TAG uređaja bržom i lakšom uz novu aplikaciju "Autoputevi RS - ENP".
Od danas u Republici Srpskoj moguće dopuniti TAG uređaj putem telefona
Foto: 021.rs
Aplikacija koja je kreirana i za Android i za IOS uređaje omogući će, kako ističu iz "Autoputeva RS", komfornu dopunu TAG uređaja bez odlaska na prodajno mesto.
 
Trenutno TAG uređaj u Srpskoj koristi više od 30.000 građana.
V.d. direktora "Autoputeva Republike Srpske" Nedeljko Ćorić istakao je da je ključna funkcionalnost aplikacije jednostavna dopuna TAG uređaja.
"Naime, dugo vremena smo osluškivali potrebe naših korisnika i u skladu sa njihovim zahtevima isporučujemo danas proizvod koji će omogućiti bržu, bolju i lakšu upotrebu elektronske naplate putarine u svakom smislu te reči. Do sada smo imali situaciju da se TAG uređaji mogu dopunjavati isključivo na naplatnim kućicama što je u značajnoj meri pravilo problem i samoj bezbednosti koja se dešava na naplatnim kućicama jer se tamo odvija saobraćaj, ali je i sputavalo sve naše korisnike da to urade na brži, jednostavniji i funkcionalniji način", rekao je Ćorić.
 
Plaćanje moguće i preko portala
 
U rad je pušten i eksterni portal za korisnike koji poseduje isti set funkcionalnosti kao i mobilna aplikacija.
 
"Korisnici će u svakom trenutku moći da vide svoje troškove, deonice koje su prolazili, troškove koje su napravili, kao i stanje na svom računu. Aplikacija će u narednom periodu doživeti inovacije, odnosno dopune, pa će moći imati neke druge funkcionalnosti koje će biti prisutne na samoj aplikaciji", istakao je Ćorić, prenose banjalučke Nezavisne novine.
 
Kako je naveo, korisnici će moći dopuniti TAG uređaj sa bilo kog mesta i u bilo kom vremenu putem mobilnog telefona ili putem eksternog portala koji će moći da koriste sa bilo kog uređaja.
 
"Ono čemu smo težili jeste da sav taj teret koji nam se dešava prilikom funkcionisanja rada na samim naplatnim kućicama, izmestimo sa naplatnih kućica i da taj alat stavimo u ruke naših korisnika", objasnio je on.
 
Dodao je da se plaćanja obavljaju elektronskim karticama, te istakao da je sve zaštićeno najsavremenijim protokolima kada je reč o zašiti ličnih podataka.
 
Takođe, Ćorić je najavio da će "Autoputevi RS" uskoro dobiti i novi veb sajt koji će ponuditi sve informacije koje danas nisu dostupne na sajtu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.