FOTO: Klimatski aktivisti se zalepili za pistu aerodroma u Kelnu, otkazani letovi

Aerodrom u Kelnu obustavio je sve letove nakon što su klimatski aktivisti blokirali pistu, zalepivši se za nju.
FOTO: Klimatski aktivisti se zalepili za pistu aerodroma u Kelnu, otkazani letovi
Foto: Pixabay (ilustracija)
Aerodrom Keln-Bon saopštio je da su "neovlašćena lica" ušla na pistu, zbog čega su obustavljeni letovi, jer je i policija ušla, prenosi BBC.
 
Najmanje četiri dolazna leta preusmerena su na obližnje aerodrome u Diseldorfu i Hanoveru, dok je desetine odlaznih letova odloženo ili otkazano.
Aktivistička grupa "Last Generation" saopštila je da se pet osoba zalepilo za asfalt i objavila slike svojih članova sa rukama zalepljenim za pistu.
 
Oni su naveli da žele da nemačka vlada napusti sporazume oko nafte, gasa i uglja do 2030. godine.
 
Grupa je saopštila da su "slični mirni, građanski protesti na aerodromima" danas planirani širom Evrope i Severne Amerike.
 
Keln-Bon je šesti najprometniji aerodrom u Nemačkoj, iza Hamburga, Diseldorfa, berlinskog Brandenburga, Minhena i Frankfurta.
  • Elmer davež

    24.07.2024 10:05
    Izračunati ukupnu štetu,podeliti sumu na tih pet aktivista i dok ne isplate ukupnu štetu prinudni rad po tržišnim cenama.Kad sve budu isplatili biće Lost generation (Izgubljena generacija) a ne Last generation.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).