Ilon Mask demantovao da će mesečno Trampu donirati 45 miliona dolara

Ilon Mask demantovao je navode koji su se pojavili u medijima da će mesečno davati oko 45 miliona dolara novom političkom odboru podrške republikanskom predsedničkom kandidatu Donaldu Trampu.
Ilon Mask demantovao da će mesečno Trampu donirati 45 miliona dolara
Foto: Beta/AP
Musk je juče u emisiji Džordana Pitersona rekao da to "jednostavno nije istina".
"Neću donirati 45 miliona dolara mesečno Trampu. Sada sam napravio 'Pek' (Pac) ili 'Super Pek' (Super Pac) ili kako god želite da ga nazovete. Zove se 'Amerika Pek' (America Pac)", rekao je Mask, prenosi list Hil.
Super Peks, skraćeno od "Politikal ekšon komitis" (Political Action Committees), nezavisne su političke organizacije kojima donatori mogu da daju neograničene količine novca, dok su donacije pojedincima ograničene.
 
Mask je napisao na mreži Iks da daje donacije za "Amerika Pek", ali da je reč o mnogo manjim iznosima. Milijarder nije pojasnio koliko namerava da donira "Peku".
  • čuka

    24.07.2024 14:55
    Milijarder milijarderu donira 45 miliona. Dobar vic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.