Zaplenjeno nekoliko stotina ražnjića od psećeg mesa u Indoneziji

Vlasti Balija zaplenile su nekoliko stotina štapića za ražanj i desetine kilograma sirovog psećeg mesa na ostrvu indonežanskog arhipelaga gde je ova trgovina nelegalna, saopštile su tamošnje vlasti.
Zaplenjeno nekoliko stotina ražnjića od psećeg mesa u Indoneziji
Foto: Pixabay
Turističko žarište Bali zabranilo je trgovinu psećim mesom prošle godine, a prekršiocima preti kazna do tri meseca zatvora ili novčana kazna od 50 miliona rupija (3.064 dolara), ali je trgovina i dalje legalna u nekim regionima Indonezije.
 
Tokom inspekcija ove nedelje, vlasti su otkrile tri prodavca psećeg mesa koji su kršili lokalne propise.
Oni su zaplenili 500 ražnjića psećeg mesa od trgovca u okrugu Džembrana i 56 kilograma sirovog mesa od drugog prodavca u istom okrugu, rekao je AFP-u šef agencije za javni red na Baliju, Deva Njoman Rai Darmadi.
Indonezija je jedna od retkih zemalja u svetu koja dozvoljava prodaju psećeg i mačjeg mesa, ali kampanja za okončanje te prakse uzima sve više maha, jer su neki gradovi kao što je Semaranga na ostrvu Java poslednjih godina uveli lokalne zabrane.
  • logika

    26.07.2024 11:32
    nista?
    nema komentara? da je clanak o tome kako se u Kini prave raznjici od pasa javili bi se natofili, ovako posto je u pitanju drzava pajtas SAD onda je to sve normalno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.