Gasi se Una televizija u BiH, Hrvatskoj, CG i S. Makedoniji zbog sankcija SAD i veza sa Dodikom

Una televizija u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i S. Makedoniji prekida poslovanje, a gasi se i firma UNA World Network, saopštila je danas skupština osnivača te firme.
Gasi se Una televizija u BiH, Hrvatskoj, CG i S. Makedoniji zbog sankcija SAD i veza sa Dodikom
Foto: Pixabay
Naveli su da je gašenje posledica mera koje je ranije zbog poteza Kancelarije za kontrolu strane imovine pri ministarstvu finansija SAD (OFAC) i da će bez posla ostati više od osamdeset radnika.
 
"Uprkos intenzivnim naporima da se pronađe najbolje moguće rešenje u cilju prevazilaženja administrativnih prepreka i opstanka ove medijske kuće, novonastali uslovi na tržištu su se pokazali krajnje nepovoljnim za nastavak održivog poslovanja", naveli su u saopštenju.
Dodali su da su američke sankcije, koje su im uvedene, "nametnute bez bilo kakvih dokaza i argumenata" i da su dovele do toga da se ugasi "medijski tim iz snova i jedna ideja pomirenja i promovisanja pozitivnih vrednosti".
OFAC je 18. juna uveo sankcije firmi "Una world network", čije vlasnik bila kompanija "Infinity media", koja je takođe na američkoj "crnoj listi", zbog povezanosti ovih firmi sa Miloradom Dodikom, predsednikom Republike Srpske i njegovim sinom Igorom.
 
Kako je ranije navedeno u saopštenju OFAC-a, oni su deo mreže koja obezbeđuje "značajne izvore prihoda" za Milorada Dodika i njegovu porodicu.
  • demantij

    26.07.2024 01:03
    Nemanja
    25.07.2024 • 22:33
    Prenemaganja bez@ hrvatski ministar gospodarstva je demantovao vase rijeci
  • Читач са усана

    25.07.2024 22:47
    Рашири Миле бизнис са платом председника ,а наш јадничак само кумову винарију
  • Nemanja

    25.07.2024 22:33
    Prenemaganja bez
    Ako kod amera ima nesto dobro, to je onda nulta tolerancija na pranje novca. Druze moj, krades od naroda i svercujes i onda peres te novce, pa jos prodajes i politick uticaj, ucenjujes firme da plate reklame na televiziji koju niko ne gleda. Nece da moze. I nema veze sa Srbima i "Srbstvom" . Eno i Hrvatima pogasili racune u američkoj banci i stavili u kategoriju sa Severnom Korejom. Znaci lopov je lopov, ma kako se krstio!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.