Hakeri objavili podatke o 3.200 ukrajinskih plaćenika

Hakerska grupa "RaHDit" objavila je podatke o više od 3.200 stranih plaćenika koji se bore na ukrajinskoj strani.
Hakeri objavili podatke o 3.200 ukrajinskih plaćenika
Foto: Pixabay
"Na dan otvaranja Olimpijskih igara u Francuskoj, želimo da podsetimo svetsku zajednicu da su njihovi sunarodnici umešani u zločine režima (ukrajinskog predsednika Volodimira) Zelenskog. Objavljujemo podatke više od 3.200 stranih plaćenika koji se bore za ukrajinske oružane snage", navela je pomenuta hakerska grupa u saopštenju, prenosi Ria novosti.
Među plaćenicima je Maurins Kristaps, rođen 1991. godine, koji živi u Letoniji. On je 2014. godine učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, gde je završio na 21. mestu u sankanju.
Zatim, Amerikanac Pirs Taner Rid rođen 1993. godine, bivši policajac. Pre godinu dana uhapšen je u Indijani zbog zlostavljanja dece i promovisanja delinkvencije maloletnika, navedeno je.
 
Još jedan plaćenik je Evelin Ašenbrener, rođena 1981. godine, takođe živi u SAD, a zatim se pominju i Pablo Garido Mansedo iz Španije i Letonac Juris Alberts Ulmanis, koji je služio u oružanim snagama Ukrajine.
 
Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, do sredine marta u Ukrajinu je stiglo ukupno 13.387 stranih plaćenika, od kojih je "oko šest hiljada eliminisano".
 
Ministarstvo je takođe objavilo da se po međunarodnom humanitarnom pravu plaćenici ne smatraju borcima i nemaju pravo na status ratnih zarobljenika.
  • Goran

    27.07.2024 11:10
    Naslovi
    Za sns oni ce da kradu do sledeci izbora a posle toga ce narod da ih lincuje
  • Aнтун Чупак

    27.07.2024 08:47
    Господине"Bing"Ви не можете да ухапсите ни сопствено куче,а камоли некога од нас!!!
  • Bajdolf

    27.07.2024 07:46
    Zar opet?
    Sve je isto, samo Adolfa nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.