Ruski vojni brodovi stigli na Kubu

Ruski školski brod Smolnji stigao je danas u luku Havane gde će provesti tri dana, samo mesec dana posle dolaska ruske podmornice na nuklearni pogon u glavni grad Kube.
Brod koji je deo ruske Baltičke flote, ušao je jutros u zaliv Havane u pratnji fregate Neustrašimij, a dočekani su salvom kubanske artiljerije, prenosi novinar agencije Frans pres.
 
Brod je bacio sidro blizu istorijskog centra grada privlačeći pažnji znatiželjnika i turista.
"Radi se o prijateljskoj poseti glavnom gradu Kube. Još jedan znak bliskih odnosa između naših naroda“, saopštila je ruska ambasada u poruci na mreži X, precizirajući da će brod Smolnji biti otvoren za publiku u nedelju i ponedeljak.
 
U flotili je takođe i tanker Jelnja.
Sredinom juna flota ruskih brodova, u okviru koje je bila i podmornica na nuklearni pogon Kazan, provela je pet dana u Havani.
 
Dolazak ovih ratnih brodova, na samo oko 150 kilometra od obale američke savezne države Floride, odvija se u vreme rastućih tenzija između SAD i Rusije oko rata u Ukrajini.
 
Istovremeno se američka borbena nuklearna podmornica USS Helena nalazi na Kubi u zalivu Gvantanamo, u američkoj pomorskoj bazi na ostrvu, kao i kanadski patrolni brod Margaret Bruk, koji je takođe stigao u Havanu.
  • Realno

    29.07.2024 11:00
    Ko bi rekao da nogu tako daleko da plove:)
  • OOO Da!

    27.07.2024 22:44
    Bice kako Ameri kazu. Bolje da se vrati kuci , potopice ga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet