Maduro pobedio na predsedničkim izborima u Venecueli

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro osvojio je treći mandat, saopšteno je iz izborne komisije ove zemlje na osnovu 80 odsto prebrojanih glasova, prenosi AP.
Maduro pobedio na predsedničkim izborima u Venecueli
Foto: Beta/AP
Šef Nacionalnog izbornog veća Elvis Amoroso rekao je da je Nikolas Maduro na juče održanim predsedničkim izborima osvojio 51 odsto glasova, pobedivši svog protivnika Edmunda Gonzalesa, koji je osvojio 44 odsto, prenosi Skaj njuz.
 
Nikolas Maduro, bivši vozač autobusa i ministar spoljnih poslova, naslednik je Uga Čavesa, popularnog socijaliste koji je, kada je oboleo od raka, izabrao Madura da bude privremeni predsednik nakon njegove smrti. 
Funkciju privremenog predsednika Maduro je preuzeo u martu 2013, a sledećeg meseca je tesno pobedio na predsedničkim izborima posle smrti svog mentora.   
 
Maduro je ponovo izabran za predsednika 2018. godine, na izborima koji se smatraju nameštenim, navodi AP.
Njegova vlada je tada zabranila učešće najpopularnijim opozicionim partijama i političarima u Venecueli, a zbog nedostatka jednakih uslova, opozicija je pozvala birače da bojkotuju izbore. 
 
Maduro, koga podržava 13 partija, obećao je da će garantovati mir i ekonomski rast koji će učiniti Venecuelu manje zavisnom od prihoda od nafte.
  • U Francuskoj

    29.07.2024 14:12
    su protiv Nato-a
    A nekako se u medijima prećutkuje da posle izbora u Francuskoj gde su na sva zvona pisali da je Le Penova izgubila, da je njen protivkandidat iz levice Melašon juče izjavio da se zalaže za ukidanje Nato-a.
    I kad neko to sve ne pročita, dobija utisak da je samo Le Penova protiv Nato-a, a ne 80% Francuza, jer je i Melašon isto protiv Nato-a.
    Isto tako Makron potopljen na izborima u Francuskoj, a Šolc dobio 15% glasova u Nemačkoj, a Vučić ih prima kao da su i dalje oni relevantni i daje im na bitnosti. Problem Srbije je što je Vučić slabić i poltron i pudlica i misli da će da izblefira Srbe koji vide da se odnos snaga u svetu promenio.
  • BRIKS, nasa kuca!

    29.07.2024 10:33
    Prejadan vam je taj imperijalisticki nato narativ, ne mozete vise nista na silu! Jos 30 zemalja zeli u BRIKS, dace Bog i Srbija!
  • Virgen de La Paz

    29.07.2024 08:59
    Jedna od najgorih diktatura ikada...sravnili su svoju sopstvenu zemlju sa zemljom, unistili apsolutno sve. A nas predsednik je pandan Maduru u Srbiji... koriste iste modele diktature, kradje izbora, okupiranja sopstvene drzave...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet