Poljska predložila Mađarskoj da napusti EU i NATO

Zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Vladislav Teofil Bartoševski izrazio je sumnju u neophodnost članstva Mađarske u Evropskoj uniji i NATO.
Poljska predložila Mađarskoj da napusti EU i NATO
Foto: Beta/AP
Nakon izjave mađarskog premijera Viktora Orbana da Varšava vodi licemernu politiku prema Moskvi, poljski zvaničnik je predložio Mađarskoj da napusti ove organizacije.
 
"Ne razumem zašto Mađarska želi da ostane članica organizacija koje im se toliko ne dopadaju i koje se navodno loše odnose prema njima", istakao je Bartoševski.
Bartoševski je naglasio da, za razliku od Orbana, njegova zemlja ne posluje sa Rusijom nakon napada na Ukrajinu, dodavši da je politika mađarskog premijera "antievropska, antiukrajinska i antipoljska", prenela je agencija PAP.
 
On je upitao zašto Orban ne napravi uniju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i "nekim autoritarnim državama tog tipa".
"Ako ne želite da budete član nekog kluba, uvek možete da izađete", dodao je Bartoševski.
  • Dragutin

    29.07.2024 21:53
    Poljaci veci katolici od pape.
  • Izvidjac Futog

    29.07.2024 17:18
    Orban
    Orban je covek razuma i mira.Rat nikome dobro doneo nije.
  • igra

    29.07.2024 17:17
    prestola
    ajmo svi u rat zbog amerike koja kuva iz daleka sve...
    svako ko nije za to bice satanizovan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet