Napad nožem na času plesa za decu u Engleskoj: Dvoje dece ubijeno, devetoro ranjenih

Dvoje dece je ubijeno, a devet osoba je ranjeno u napadu nožem na času plesa za decu u gradu Sautportu na severozapadu Engleske.
To je saopštila britanska policija, dodavši da je u vezi sa ovim zločinom uhapšen mladić star 17 godina. 
 
Jedan svedok je rekao da je video okrvavljenu decu kako beže iz kulturnog centra u kojem se, prema najavama, održavalo "jutro plesa, joge i pravljenja narukvica na temu Tejlor Svift". Događaj je bio namenjen deci od šest do 11 godina.
Premijer Velike Britanije Kir Starmer nazvao je napad "užasavajućim i duboko šokantnim".
 
Policija je saopštila da je oko podneva pozvana na jednu adresu u Sautoportu, primorskom gradu sa oko 100.000 žitelja u blizini Liverpula. Ocenila je da se radi o "krupnom incidentu" ali da nema šire pretnje po javni red i mir, i da detektivi ovaj napad ne tretiraju kao teroristički.
Uhapšeni osumnjičeni, koji nije identifikovan, živi u selu osam kilometara od mesta napada, saopštila je policija.
 
Jedan od svedoka, koji drži prodavnicu u istoj ulici gde se nalazi kulturni centar zvani Hart Spejs, rekao je da je video između sedmoro i desetoro okrvavljene dece kako beže odatle.
 
Najgori napad na decu koji se dogodio u Britaniji bio je 1996. godine kada je Tomas Hamilton pucao i ubio 16 dece i njihovog učitelja u gimnaziji u mestu Danblejn u Škotskoj. Britanija je potom zabranila privatno posedovanje gotovo svih vrsta pištolja i revolvera. 
 
Masovna ubistva i ubistva vatrenim oružjem retka su u Britaniji, pa skoro 40 odsto ovakvih zločina biva počinjeno noževima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet