SAD šalju Ukrajini novi paket vojne pomoći vredan 1,7 milijardi dolara

SAD su danas objavile da će poslati Ukrajini novi paket vojne pomoći od oko 1,7 milijardi dolara.
SAD šalju Ukrajini novi paket vojne pomoći vredan 1,7 milijardi dolara
Foto: Pixabay
Pomoć se uglavnom sastoji od projektila i municije za raketne, artiljerijske i protivvazdušne sisteme koje je Vašington ranije dostavio Kijevu.
Ministarstvo odbrane SAD je saopštilo da će preko Inicijative za bezbednosnu pomoć Ukrajini (USAI) poslati Kijevu novo oružje i opremu u vrednosti od 1,5 milijardi dolara, koja uključuje sredstva "za poboljšanje ukrajinske protivvazduhoplovne odbrane, protivtenkovskog oružja, kao i sredstva za održavanje opreme" ranije poslate iz SAD.
Administracija predsednika Džozefa Bajdena takođe šalje Ukrajini oružje i opremu u vrednosti do 200 miliona dolara direktno iz zaliha ministarstva odbrane SAD, uključujujući presretače za protivvazduhoplovnu odbranu, municiju za raketne sisteme i artiljeriju, i protivtenkovsko oružje, navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da je to 20. paket za Ukrajinu preko USAI i 62. tranša opreme koja je obezbeđena iz zaliha ministarstva odbrane od avgusta 2021. godine.
  • Mary Poppins

    29.07.2024 23:50
    Ta država je bombardovala moju zemlju, uništila srpsku infrastrukturu i industriju,pobila moje zemljake i ja ne mogu ništa drugo-nego da ih mrzim i da im želim sve najgore.
    Na žalost, moj predsednik ne misli kao ja, već se grli i ljubi sa njima, njihov je saučesnik i sluga, sluša ih kao dresirani pas i radi poslušno na potpunom uništenju moje domovine, iako bi mogao da im kaže ne,on poslušno sve cini protiv naših interesa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet