Gradonačelnica Pariza želi da zadrži olimpijske krugove na Ajfelovom tornju

Gradonačelnica Pariza An Idalgo izjavila je da bi olimpijski krugovi postavljeni na Ajfelovom tornju trebalo trajno da ostanu na njemu.
Gradonačelnica Pariza želi da zadrži olimpijske krugove na Ajfelovom tornju
Foto: Beta/AP
"Tri su simbola koja bi trebalo zadržati kao nasleđe", rekla je Idalgo radiju France Bleu i kao prvi navela Ajfelov toranj. 
 
Potom je spomenula kotao na kom se nalazi olimpijski plamen i završila s kipovima istaknutih žena koje su prikazane na svečanom otvaranju Olimpijskih igara.
"Već dugo razmišljam o tome kako bi u Parizu bili u dobrim rukama, naročito u 18. arondismanu. Ta tri divna umetnička dela zaslužuju našu punu pažnju", rekla je Idalgo. 
Portparol Međunarodnog olimpijskog odbora Mark Adams rekao je da bi organizatori bili oduševljeni ako Pariz zadrži olimpijske krugove i dodao da je odluka u gradonačelničinim rukama.
 
Pet spojenih krugova, široki 29 i visoki 15 metara, podignuti su na visinu od 60 metara između prvog i drugog sprata Ajfelovog tornja na strani okrenutoj prema Seni. Prečnik svakog kruga je devet metara.
  • Jaa

    30.07.2024 18:10
    ako, neka
  • Zvoncica

    30.07.2024 07:53
    ...
    Jel to gospoja koja se kupala u Seni na kojoj su trenutno otkazane aktivnosti jer je i dalje previse zagađena?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet