Danas sahrana vođe Hamasa, Hamnei naredio napad na Izrael

Iranski vrhovni verski vođa ajatolah Ali Hamnei predvodiće danas u Teheranu ceremoniju sahrane lidera palestinske militantne grupe Hamas Ismaila Hanijea, koji je juče ubijen u iranskom glavnom gradu.
Danas sahrana vođe Hamasa, Hamnei naredio napad na Izrael
Foto: Beta/AP
Hamnei je prethodno naredio direktan napad na Izrael zbog ubistva Hanijea, preneo je Rojters, pozivajući se na trojicu neimenovanih iranskih zvaničnika.
Zbog Hanijevog ubistva, vlada Irana proglasila je sredu, 31. jul, kao i četvrtak, 1. i petak, 2. avgust danima žalosti.
Hanije je ubijen svega nekoliko sati nakon što je Izrael pokrenuo napad na libanski glavni grad Bejrut, u kom je ubijen lider Hezbolaha Fuad Šukr.
 
Posle ceremonije sahrane u Iranu, Hanije će biti pokopan u Dohi.
  • Realista

    01.08.2024 10:15
    zatucani tupsoni
    Iran nije u stanju da održava mrežu železnice što im je Zapad onomad finansirao i sagradio a ne da "napada" nekog visoko obučenog i organizovanog kao što je država Izrael.
  • Istine radi ...

    01.08.2024 09:55
    @Dw
    Pre bih rekao da izrael ima nuklearno oružje ...
  • Dw

    01.08.2024 09:01
    Dw
    Nejce doci do napada jer to bi značio treći svetski rat obzirom da Iran ima nuklerano oruzije. Bice tenzija pojedinacnih napada i slicno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet