Građani stali pred bagere i stopirali radove na Uni

Ekološki aktivisti su ustali protiv gradnje, kako kažu, nelegalne mini hidrocentrale na reci Uni nedaleko od granice Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom.

Oni su sa izvođačima radova postigli dogovor da se gradnja obustavi do ponedjeljka, kada bi trebalo da stignu nalazi inspekcija, prenosi N1.

Brojne javne ličnosti podržale su proteste, među njima i Darko Rundek, koji je, dan ranije, na ovom mestu održao koncert. Nakon svirke, u Srbu je prikazan i film o spasavanju reke Kruščice.

Aktivisti ukazuju i da Hrvatska, na čijoj se teritoriji izvode radovi, nije konsultovala BiH. 
 
I ranije su se građani okupljali i iskazivali nezadovoljstvo gradnjom na reci Uni.
  • NS

    03.08.2024 21:59
    Una
    Ne dajte gradnju na Uni,najlepšoj reci u Evropi. Lopove pod imenom "političari" koji bi ovo dozvolili osuditi zbog ovakvih zloupotreba prirode!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.