Dve ulice u Dubrovniku nazvane po ustaškim zvaničnicima menjaju naziv

Na inicijativu Svetskog jevrejskog kongresa dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je u proceduru izmenu naziva dve ulice u Dubrovniku koje nose naziv po ustaškim zvaničnicima.
Dve ulice u Dubrovniku nazvane po ustaškim zvaničnicima menjaju naziv
Foto: Pixabay
Reč je o ulicama Pera Bakića i dr Ante Sugje, a Franković će dubrovačkom Gradskom veću predložiti da novi nazivi budu po akademiku Luku Paljetku i Dubrovačkim trubadurima.
 
"O imenima ulica i trgova odlučuje Gradsko veće. Svi predlozi o izmenama ili imenovanjima ulica dostavljaju se Odboru za određivanje imena ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika, a Odbor prosleđuje Gradskom veću na odlučivanje", ističu iz Grada Dubrovnika, piše splitska Slobodna Dalmacija.
Inače, dubrovački gradonačelnik nedavno je bio o fokusu medijske pažnje kada je prilikom otvaranja Spomen parka "Mate Vučak Čigra" u Cisti Velikoj svoj govor završio ustaškim pozdravom "za dom spremni", dok mu je iz publike pljeskao ministar branitelja i potpredsednik Vlade Tomo Medved.
Franković zbog toga nije sankcionisan, osim što je upućeno par usputnih kritika.
 
Od ovog Frankovićevog gesta se ogradio i premijer Andrej Plenković rekavši da je to bilo neprimereno i za Vladu "politički neprihvatljivo", ali i da je reč o ličnom stavu gradonačelnika, a ne o stavu Vlade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet