Instagram ostaje blokiran u Turskoj - za sada bez dogovora

Turska nije postigla željeni rezultat na sastanku sa zvaničnicima Instagrama, izjavio je turski ministar saobraćaja i infrastrukture Abdulkadir Uraloglu, javila je televizija NTV.
Instagram ostaje blokiran u Turskoj - za sada bez dogovora
Foto: Pixabay
Turska je blokirala pristup ovoj platformi prošle nedelje.
 
Uraloglu je rekao da se nadao da će to pitanje biti zaključeno, ali da će se razgovori sa zvaničnicima Instagrama nastaviti, preneo je Rojters.
Turska je blokirala pristup Instagramu, saopštilo je u petak tursko regulatorno telo za informacione tehnologije, bez navođenja razloga i koliko će trajati zabrana.
 
Ta odluka je objavljena na sajtu turskog regulatornog tela za informacione tehnologije. 
Zabrana je usledila nakon što je turski zvaničnik za telekomunikacije Fahretin Altun kritikovao Instagram zbog toga što je blokirao objave u kojima je bilo izraženo saučešće povodom ubistva političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea.
 
Altun, koji je šef za komunikacije turskog predsedništva, napisao je na platformi X (Tviter) da je reč o očiglednoj cenzuri jer Instagram nije naveo da je bilo kršenja pravila za objavljivanje na toj platformi kada je blokirao objave u kojima je bilo izraženo saučešće povodom ubistva Hanijea.
 
Turska je na petom mestu u svetu po korišćenju Instagrama sa oko 57 miliona korisnika, posle Indije, SAD, Brazila i Indonezije, prema podacima Statista.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet