Turska se pridružuje tužbi protiv Izraela za genocid

Turska će se danas pridružiti tužbi Južne Afrike protiv Izreala za genocid u Gazi, pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.
Turska se pridružuje tužbi protiv Izraela za genocid
Foto: Beta/AP
"Intervencija Turske upućuje međunarodnu zajednicu da prepozna i odgovori na humanitarnu krizu u Gazi", rekao je anonimni izvor za Rojters.
Ministar spoljnih poslova Turske Hakan Fidan izjavio je ranije ove nedelje da će Instanbul danas doneti deklaraciju o ovom slučaju.
Turska je u maju najavila da će se da se pridružiti tužbi koju je pokrenula Južna Afrika, pošto je pojačala mere protiv Izraela zbog napada na Gazu, dodajući da će njenu prijavu pratiti neophodne pravne pripreme.
 
Izrael je već više puta odbacio optužbe za genocid kao neosnovane, tvrdeći na sudu da su operacije u Gazi samoodbrana i da su usmerene samo na militante Hamasa koji su napali Izrael 7. oktobra.
  • Bob Rock

    07.08.2024 13:18
    X
    Ako vec za Izrael ne vazi niti jedan megjunarodni zakon,pa i genocid..zasto dronovima ili raketnim projektilima ne pobije sve susedne presednike,od Turskog,Egipatskog do onog dalekog iz Juzne Afrike,nakon toga se pravi glup..a kada ovi budu hteli da uzvrate..SAD i kolektivni zapad pozovu na suzdrzanost i miran dogovor
  • mns

    07.08.2024 13:11
    da,da...
    .... samo su ciljano ubili militante... a to što je tu bilo i žena i dece... paaa... kolateralna šteta...

    znamo mi to vrlo dobro, kako se to završava, dok američki sistem diktira ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet