Postupak protiv makedonskih policajaca: Nisu kaznili vozača poršea koji je vozio 272 km/h

Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije pokrenula je postupak protiv dva policajca i dva načelnika zato što nisu kaznili vozača "poršea" koji je vozio 272 km/h.
Postupak protiv makedonskih policajaca: Nisu kaznili vozača poršea koji je vozio 272 km/h
Foto: Pixabay
Unutrašnja kontrola MUP-a je Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju dostavila obaveštenje da protiv vozača nije pokrenut kazneni postupak, već je samo opomenut da je učinio prekršaj.
Uvidom u službeni materijal i video-snimke radara 6. maja je utvrđeno da su dva policajca na autoputu Skoplje-Veles izmerila brzinu "poršea" od 272 kilometra na sat na mestu gde je brzina ograničena na 120 kilometara na sat.
Za taj prekršaj jer predviđena novčana kaznaod 400 evra u denarskoj protivvrednosti i zabrana upravljanja motornim vozilom od šest do 12 meseci.
 
Navedeno je da je to da ne bude napisana kazna, već da se samo izrekne opomena, načelnik Mobilne jedinice za bezbednost saobraćaja na putevima tražio od načelnika Odeljenja uniformisane policije za saobraćaj, te su saobraćajci tako i uradili.
  • Suština

    07.08.2024 21:57
    Znači i (Severna) Makedonija postaje (uređena) država samo mi ostajemo nepomenikova prćija sa dvostrukim zakonima za nas običan svet i za njegove povlaštene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet