Ekstremisti planirali napad na koncert Tejlor Svift, otkazani nastupi u Beču

Dvojica osumnjičenih ekstremista uhapšena su u Austriji, a za jednog od njih se sumnja da je planirao napad na neki od događaja u Beču, uključujući predstojeće koncerte Tejlor Svift.
Ekstremisti planirali napad na koncert Tejlor Svift, otkazani nastupi u Beču
Foto: Beta/AP
Tejlor Svift i njena ekipa saradnika saopštili su da otkazuju koncert u Beču, nakon što je policija utvrdila da su postojale sumnje planiranog terorističkog napada.
 
"Zbog potvrde vladinih zvaničnika o planiranom terorističkom napadu na stadionu 'Ernst Hapel', nemamo drugog izbora nego da otkažemo tri zakazana koncerta radi bezbednosti svih", saopštili su.
 
U izjavi se dodaje da će kupljene karte biti automatski refundirane u narednih 10 dana.
 
Glavni osumnjičeni (19) uhapšen je u Ternicu, južno od Beča, a druga osoba u prestonici Austrije, saopštile su austrijske vlasti, preneo je AP.         
 
Franc Ruf, direktor javne bezbednosti u ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije, rekao je da su vlasti svesne "pripremnih radnji" za mogući napad, kao i da se 19-godišnji osumnjičeni "fokusirao na koncerte Tejlor Svift u Beču", javila je agencija APA.   
 
Ruf je rekao da je 19-godišnjak položio zakletvu na vernost terorističkoj grupi Islamska država.
Smatra se da se austrijski državljanin radikalizovao na internetu. 
 
Tejlor Svift ima zakazane koncerte na bečkom stadionu Ernst Hapel u četvrtak, petak i subotu u okviru turneje Eras. 
  • Aleksej

    08.08.2024 06:57
    Uh...
    Kakva steta.
  • Zemlja čudesa

    07.08.2024 23:11
    Jeste da joj je muzika grozna, ali ovi ga baš preteraše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet