Porodica istraživača nastradalog u podmornici Titan traži 50 miliona dolara odštete

Porodica francuskog istraživača Pol-Anrija Nargelea, koji je stradao u podmornici Titan, podnela je krivičnu tužbu za njegovu smrt tražeći više od 50 miliona dolara od operatora podmornice.
Porodica istraživača nastradalog u podmornici Titan traži 50 miliona dolara odštete
Foto: Beta/AP
Nargele je bio među petoro ljudi koji su poginuli kada je podmornica Titan implodirala tokom putovanja do mesta olupine Titanika u severnom Atlantiku u junu 2023, preneo je AP.
 
Niko nije preživeo putovanje u eksperimentalnoj podmornici u vlasništvu vašingtonske kompanije "Oceangate".
Poznat kao "Gospodin Titanik", Nargele je učestvovao u 37 zarona do lokacije Titanika, najviše od svih ronilaca na svetu, navedeno je u tužbi.
 
Njegovi advokati su u saopštenju poslatom mejlom naveli da je podmornica bila osuđena na propast, da je imala problematičnu istoriju i da "Oceangate" nije otkrio ključne činjenice o plovilu i njegovoj izdržljivosti.
U tužbi se navodi da iako je "Oceangate" odredio Nargelea da bude član posade plovila, mnoge pojedinosti o manama i nedostacima plovila namerno su prikrivene.
 
Portparol kompanije odbio je da prokomentariše tužbu, koja je podneta u okrugu King u Vašingtonu.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet