Jedan od mladića koji su planirali napad na koncertu Tejlor Svift je poreklom iz Severne Makedonije

Dva mladića uhapšena su za planiranje napada na jednom od koncerata Tejlor Svift u Beču.
Jedan od mladića koji su planirali napad na koncertu Tejlor Svift je poreklom iz Severne Makedonije
Foto: Beta/AP
Jedan od njih je Austrijanac poreklom iz Severne Makedonije.
 
Policijska operacija u Ternicu proširila se na ogromnu istragu vlasti o terorizmu. Radikalni dvojac, koji se pre nekoliko nedelja zakleo na lojalnost Islamskoj državi i njenom vođi, navodno je planirao teroristički napad na širem području Beča.
Najverovatnije na jednom od tri koncerta Tejlor Svift s desetinama hiljada fanova na stadionu "Ernst Happel". Austrijanac severnomakedonskih korena (19) uhapšen je u Ternicu, a 17-godišnji u Beču.
 
Za sada nisu poznati detalji o mlađem osumnjičenom.
Prilikom pretresa kuće u Ternicu pronađene su i "hemijske supstance", koje analiziraju stručnjaci. Navodno je 19-godišnji mladić radio za jednu hemijsku kompaniju odakle je krao hemikalije.
 
Sva tri koncerta Tejlor Svift u Beču su otkazana nakon pretnji napadom. Organizatori su poručili fanovima da će im novac za ulaznice biti vraćen u narednih 10 radnih dana.
 
Šef policije u Beču Gerhard Purstl je rekao da su očekivali da će otprilike 65.000 ljudi doći na svaki od njena tri koncerta. Takođe su očekivali oko 22.000 fanova izvan stadiona.
  • Свињорез

    08.08.2024 15:16
    Бурековски против Тејлор Свифт
    Значи, терориста је Македонац? Баш су агресивни ти Македонци постали, види како су се осилили откако су добили аутокефалност своје православне цркве!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet