NVO: Organizatori OI da objave rezultate analize vode Sene

Nevladina organizacija "Surfrider Foundation" zatražila je od organizatora Olimpijskih igara (OI) da pokažu "transparentnost" objavljivanjem svih rezultata analiza kvaliteta vode Sene.
Organizacija, aktivna u zaštiti vodene sredine, zatražila je od "svih aktera u organizaciji OI u Parizu 2024. da objave sve podatke" o reci koja prelazi francuski glavni grad i to kako bi se "osigurala transparentnost informisanja građana".
Ona takođe traži od regionalne prefekture i gradske skupštine Pariza da "ažuriraju nedeljne podatke" o kvalitetu rečne vode.
 
Nedeljni bilteni, uvedeni početkom juna, suspendovani su od početka OI 26. jula, dok je francuski Organizacioni komitet OI preuzeo kontrolu nad prenošenjem podataka u kontekstu događaja, objasnila je gradska skupština AFP-u.
"Surfrider", koji je svoje uzorke uzeo u Seni, objanio je da od početka OI nije imao pristup mestu takmičenja, u blizini mosta Aleksandra III, zbog nedostatka ovlašćenja organizatora.
 
Organizatori moraju da "pokažu potpunu transparentnost kako za bezbednost sportista, tako i za informisanje građana, posebno u kontekstu plivanja Sene u leto 2025. godine", ocenila je NVO.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet